Triple Chocolate Cupcakes

Een hemels lekkere variatie op de klassieke cupcake, voor de échte chocoholic!

Voor de cupcakes:
– 500gr. VoorJeTaart.nl Mix voor Double Chocolate Cake
– 2 Eieren
– 100gr. Water
– 12 Cupcake caisses

Voor de botercrème:
– 125gr. Roomboter
– 50gr. VoorJeTaart.nl Mix voor botercrème
– 50gr. Poedersuiker
– 125gr. Water
– 125gr. Pure chocolade

Werkbeschrijving:
Verwarm de oven voor op 175C.

Bereid het beslag zoals beschreven staat op de verpakking. Doe eerst het water en ei in de beslagkom en dan de mix voor double chocolate cake. Het water kan je gemakkelijk afwegen op de weegschaal. Het aantal mililiters is namelijk gelijk aan het grammage. Let op, dit kan niet bij alle producten.

Om het mooiste resultaat te behalen kan je je cupcake papiertjes(caisses) plaatsen in een muffin tray. Vul ze met de spuitzak, zo heb je de minste kans op knoeien.
Na het bakken direct uit de pan halen en laten afkoelen op een rooster, zo blijft het papiertje ook mooi. Zijn ze afgekoeld, bewaar ze dan het beste in een schone pedaalemmer zak, dit beschermt tegen het uitdrogen.
Als ze afgekoeld zijn kan je de botercrème gaan maken met de mix voor botercrème. Smelt de roomboter in de magnetron zo zacht dat het blok nog zichtbaar is maar en wel een “plas” boter omheen ligt. Sla deze op hoge snelheid wit en luchtig met de mixer.

Meng ondertussen de poedersuiker met de mix voor botercrème. Voeg het water toe terwijl je dit met de garde roert om de klontjes eruit te krijgen. Het wordt vanzelf iets steviger, voor een optimaler resultaat kan je dit mengsel het beste even 5 minuten laten rusten.

Smelt ondertussen de chocolade in de magnetron (op de ontdooistand). De chocolade mag niet te warm worden, dus verwarm het langzaam en met beleid. Je kan het eventueel ook smelten met de föhn (ja, echt!).

Roer het mengsel mix/poedersuiker/water nog maal door en voeg het in delen toe aan de roomboter. Mixen tot er een homogene massa ontstaat. Als de chocolade gesmolten is langzaam door de botercrème roeren. Als de chocolade te warm is, geeft dit een ongunstig effect op de roomboter. Nu 10 minuten mengen op de hoogste stand voor het mooiste resultaat.

Spuit de toeven met behulp van Wilton tip 1M op de cakejes.

>