Sinaasappel Speculaas Cupcakes

Voor 12 cupcakes:
– 12 Cupcakes caisses (papiertjes)
– 315gr. Mix voor Speculaascake
– 140gr. Roomboter
– 1 Ei
– 110ml. Water

Voor de botercrème:
– 25ml. Likeur De Kuyper Grande Orange (evt vervangen door cointreau of sinaasappelsap)
– 100ml. Water
– 125gr. Roomboter
– 50gr. Poedersuiker

Voor de garnering:
– sinaasappelschijfjes

Werkbeschrijving:

Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius.

Roer de zachte roomboter even los met de mixer op de laagste versnelling. Heb je een keukenmachine of semi-professionele mixer; gebruik dan de Vlinder of K-klopper. Voeg het ei, water en de mix voor speculaascake toe en meng volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Plaats de cupcake caisses in de muffin pan om een zo mooi mogelijk resultaat te krijgen. Vul de bakjes voor 3/4 met behulp van de spuitzak om knoeien te beperken. Plaats in de oven en bak ongeveer 25 minuten.

Plaats de cupcakes direct op een rooster zodra ze uit de over komen, zo kunnen ze uitwasemen en blijven de papiertjes mooier. Als ze volledig afgekoeld zijn kan je ze in een pedaalemmer zak vers houden tot gebruik. Zelfs als je ze dezelfde dag gaat gebruiken is dit aan te raden, hierdoor worden ze vochtiger.

Voor de botercrème:
Als ze afgekoeld zijn kan je de botercrème gaan maken met de mix voor botercrème. Smelt de roomboter in de magnetron zo zacht dat het blok nog zichtbaar is maar en wel een “plas” boter omheen ligt. Sla deze op hoge snelheid wit en luchtig met de mixer.

Meng ondertussen de poedersuiker met de mix voor botercrème. Voeg het water en de likeur toe terwijl je dit met de garde roert om de klontjes eruit te krijgen. Het wordt vanzelf iets steviger, voor een optimaler resultaat kan je dit mengsel het beste even 5 minuten laten rusten. Roer het nogmaals door en voeg het in delen toe aan de roomboter. Nu 10 minuten mengen op de hoogste stand voor het mooiste resultaat.

Spuit de toef met behulp van een spuitzak en Wilton spuitmondje 1M / 2110.

Snij de sinaasappel door, snij de helft in schijfjes. Vervolgens snij je van de onderkant ongeveer een halve cm af zodat het taaie gedeelte eraf is. Even droog deppen met een stukje keukenpapier en plaatsen in de botercrème.

>