Rendier Brownies

Een voorbeeld van deze brownies zag ik op Pinterest voorbij komen. De combinatie met mijn favoriete brownierecept was snel gemaakt en de rendierbrownies waren een feit. Het voorbeeld had echter een gewei van alfabet pretzels en gezien wij die in Nederland niet zo makkelijk kunnen kopen heb ik een variatie gemaakt. Het gewei is nu van spuitbare witte chocolade.

Voor de Brownies: Maakt er 8 (20cm wegwerp boterkoekvorm) of 1 grote van 25/30cm rond.
– 175gr Cacaopoeder
– 575ml Kokend water
– 325gr Roomboter
– 700gr Rietsuiker
– 500 gr Tarwebloem
– 1 zakje Backin’ van Dr. Oetker (16gr).
– 5 eieren (m)

Voor de garnering:
– 200gr. Witte chocolade
– 48 Rode M&M’s
– 98 Zwarte Parels (Funcakes) of zwarte schrijfstift
– 20gr Roomboter
– Spuitzak met mondje nr 5 (Wilton)
– Plastic sheet zoals een L-map of showtas om de chocolade op te kunnen spuiten (bakpapier en fruitschaalfolie gaan bobbelen).

Beschrijving:
1) Doe de cacao in een bak en schenk het kokende water erop. Meng met de garde totdat de klontjes eruit zijn en laat staan tot het water lauwwarm is.
2) Zeef de bloem en het bakpoeder en zet het tot gebruik even apart.
3) Smelt de boter totdat hij iets zachter is dan kamertemperatuur. Klop met de mixer de suiker erdoor tot het een zacht en romig mengsel is.
4) Voeg de eieren per stuk toe en mix ze door het beslag voordat de volgende erbij gaat.
5) Voeg de bloem en het bakpoeder toe, mix zo kort mogelijk en op lage snelheid. Door te lang mixen wordt het een te stevige cake.
6) Voeg het cacaowater toe in delen, mix op lage snelheid tot het helemaal opgenomen is. Schrap de wanden van de beslagkom indien nodig bij.

In de boterkoekvorm gaat 300gr beslag per vorm. Als je geen wegwerpvormen gebruiken, vet de vorm dan goed in of  bekleed hem met bakpapier.
Bak ongeveer 25min. op 175 Graden Celcius of tot er een mes schoon uitkomt. Je wil ze niet helemaal droog bakken.

Laat hem volledig afkoelen voordat je er rendieren van maakt.

20151216_154945
8) Kerf eerst de stukjes in de brownie, snijd ze niet helemaal door want dan verlies je de stevigheid als je wegwerpbakjes gebruikt.
9) Zet de parels en de rode M&M’s klaar om direct door te kunnen werken.
10) Breek de chocolade in stukjes en smelt de chocolade in de magnetron op half vermogen. Ongeveer de helft van de chocolade moet gesmolten zijn, roer daarna krachtig en snel totdat alle chocolade gesmolten is. Gaat dit erg moeizaam dan kan je voorzichtig nog de bak terugplaatsen in de magnetron.
11) Voeg de roomboter toe aan de gesmolten chocolade, roer totdat het helemaal opgenomen is. De roomboter zorgt ervoor dat je chocolade spuitbaar wordt en wat dikker opgespoten kan worden.
12) Plaats het spuitmondje in de spuitzak en vul deze met de chocolade.
13) Spuit op de plastic sheet eerst de lange lijnen van het gewei en ga weer terug naar boven – terwijl je blijft spuiten – om de eerste vertakking te maken. Spuit daarna voor extra stevigheid nog een keer het hele gewei. Maak er een aantal extra voor de zekerheid. Plaats de sheet in de koelkast indien nodig.
14) Spuit een cirkel op de brownie waar de neusjes moeten komen en plak de rode M&M’s direct vast.
15) Spuit twee bolletjes witte chocolade heel dicht tegen elkaar aan om de ogen te maken. Werk per brownie, spuit eerst de ogen op en plaats direct de parels er in.
16) Als het gewei helemaal hard geworden is kan je ze voorzichtig in de brownie vast drukken. Dek goed af met huishoudfolie om uitdrogen te voorkomen.

De brownie zelf is goed in te vriezen. Als je hem vooruit wilt maken, spuit dan de chocolade allemaal op een sheet en plak de garneringen vast na ontdooien. Fijne feestdagen!
20151217_122411

20151217_122544

>