Rocky Road Super Chunk Fudge

Benodigdheden:
– 35 gr. Marshmallows in stukjes geknipt
– 100 gr. Gebroken Rich Tea koekjes zonder gruis (Jumbo – Maria kaakjes zijn ook prima)
– 45gr. Amarenen kersen, afgespoeld, drooggedept, in vieren gesneden
– 400gr. Melkchocolade in stukjes
– 1 Blikje Friesche Vlag gecondenseerde melk

– Bakblik 20x20cm
– Poedersuiker om te garneren.

Werkwijze:
Zorg dat alle ingrediënten klaar staan en het zorg dat het bakblik voorzien is van bakpapier.

Verwarm de gecondenseerde melk, op een laag vuur, in een diepe pan tot ongeveer 40◦C (als je geen thermometer hebt – het moet iets warmer voelen dan je vinger). Draai het vuur terug tot de laatste stand en voeg de chocolade, in delen, toe aan de gecondenseerde melk en blijf roeren tot het opgelost is. Het mengsel wordt steeds steviger. Als alle chocolade gesmolten is voeg je de vulling toe, in kleine delen, aan de chocolade. Meng totdat alles is opgenomen. Stort het mengsel, lepel voor lepel in het bakblik en strijk het glad met de achterkant van de lepel.

Laat het zeker 3 uur opstijven in de koelkast voordat je gaat snijden. Strooi over de bovenkant dun poedersuiker voordat je de gesneden delen uit het bakblik haalt.

>