Dit recept voor fudge is zó snel, handig te maken met de magnetron en als je hem even een uurtje in de vriezer laat opstijven binnen 1,5 uur op tafel!
Benodigdheden:
– 1 Blikje Friesche Vlag gecondenseerde melk
– 400gr. Melk chocolade
– 150gr. / 10x mini Snickers in stukjes gesneden
– 10 blokjes Lonka Caramel Fudge (garnering)
Werkwijze:
Bekleed eerst je bakvorm (20×20) met bakpapier, of gebruik aluminium boterkoekvormen (ingevet met zonnebloemolie).
Snijd de Snickers in stukjes en zet apart.
Snijd de Lonka fudge in kleine stukjes en zet deze ook apart.
Gecondenseerde melk verwarmen in een magnetronbestendige schaal tot het warm is (niet heet) op medium vermogen. Roer de chocolade in stukjes door de verwarmde gecondenseerde melk. Als de chocolade niet goed smelt, verwarm het mengsel dan nog even kort op medium vermogen en roer tot de chocolade volledig gesmolten is.
Voeg de gesneden Snickers toe aan de chocolade en roer goed door. Doe het mengsel in de bakvorm en garneer met de fudge. Enkele uren in de koeling laten opstijven of ongeveer een uur in de vriezer.
Na bereiding blijft de fudge zeker 5 dagen houdbaar in de koeling.