How to: Toeven Spuiten

Meer dan eens vroegen klanten in onze winkel om Royal Icing (eiwitglazuur) om toeven te maken op cupcakes. Dit is enorm zoet – en indien ver genoeg van tevoren gemaakt – keihard!

icing1

In Amerika gebruikt bijna iedereen “Buttercream Icing”, Wilton leert ons dat je hier zo ongeveer alles mee kan. Van bloemen spuiten tot taarten afsmeren, het kan niet op. De vraag is dan ook vaak genoeg; “Hoe maak ik dat dan?”

Voor de Buttercream Icing heb je nodig:
– 190gr. Crisco (Jumbo)
– 5ml. Smaakstof bijv. Jo-La essence Cocos
– 35-40ml. Water
– 7 gr. Wilton Meringue poeder (gezeefd)
– 450gr. Poedersuiker (gezeefd)
– Eventueel kleurstof naar keuze

Mixer met vlinder (of dubbele garde)

Om een zo mooi mogelijke toef te krijgen, dien je niet boven de tweede versnelling te mixen. Anders komt er teveel lucht in je icing en krijg je luchtbelletjes. De icing is afgedekt in de koelkast ongeveer twee weken goed te houden, hij blijft zacht in de koelkast!

Als je je toeven hebt gespoten, droogt de buitenkant wat in, zo kan je ze voorzichtig aanraken zonder vieze vingers te krijgen. De binnenkant blijft heerlijk zacht.

Doe de crisco in de kom van de mixer, samen met de smaakstof en het water en mix dit tot het glad en romig is. Voeg vervolgens de poedersuiker en het meringue poeder toe en mix nog enkele minuten door tot het een glad en egaal geheel is. Voor toeven heb je een stevige consistentie nodig.

Voor de toeven op cupcakes heb je nodig:

– Cupcakes (uiteraard)
– Icing Bag Ties 1st.
2m
– Wilton Ster tip 1M (2110)
1m
– Wilton wegwerp spuitzakken

Knip een puntje van de spuitzak af. Plaats de Ster tip 1M in de zak en schep vervolgens de icing hierin. De zak mag niet te vol zitten. Zorg dat alle lucht uit de zak is en sluit de zak af met een icing bag tie.

stap1

 

Stap 1
Plaats de tip ongeveer een halve cm boven de cupcake, de zak staat op 90° (rechtop houden dus). Spuit een spiraal op de cupcake, begin aan de rand en ga steeds verder naar de binnenkant van de cupcake.

 

 

stap2

 

 

Stap 2

Zorg dat de bovenkant van de cupcake geheel bedekt is, je mag de bovenkant van de cupcake niet meer zien! Stop met knijpen, vervolgens de spuitzak terug trekken.

Het is zeer belangrijk dat je altijd eerst stopt met knijpen alvorens de spuitzak te verwijderen; anders krijg je rechtopstaande punten. Met toeven is dat niet zo’n groot probleem, maar bijvoorbeeld met teksten schrijven wel!
stap3Stap 3

Spuit een tweede spiraal, begin nu minder ver aan de buitenrand van de cupcake met het spuiten. Spuit weer richting het midden en eindig in het centrum van de cupcake. Stop weer met knijpen en trek de spuitzak omhoog weg van de toef.

Je kan de toef eventueel nog decoreren met fondant, marsepein, gekleurde suiker, parels en nog veel meer. Voor een mooie metallic glans gebruik je PME Lustre Spray.

>