Tiramisu Glaasjes

Voor de Tiramisu (4 glazen):
– 125ml. Verse slagroom
– 30gr. Poedersuiker
– 25ogr. Mascarpone
– 4 eetl. Halfvolle melk
– 100gr. Lange vingers
– 200ml. Afgekoelde espresso of sterke oploskoffie
– 50ml. Amaretto di Saronno

Voor de garnering:
– Cacaopoeder
– Lange vingers

Klop de slagroom met de poedersuiker bijna stijf, doe dit in een apart bakje. Mix de mascarpone met de met tot een romige massa en spatel vervolgens de slagroom erdoor.

Breek de lange vingers in grove stukken, verdeel ze over de glazen. Meng de koffie met de Amaretto en giet 1 eetl. van het mengsel over de lange vingers., herhaal dit steeds als je een laag lange vingers in het glas doet. Wissel steeds een laagje lange vingers af met een laagje mascarpone/slagroom totdat het glas vol is.

Garneren met cacaopoeder (met zeef) en een lange vinger.

Deze tiramisu is erg machtig, het is ook leuk om deze in een wijnglas op te dienen. In de koelkast max 24 uur houdbaar. Maak deze tiramisu minimaal 1 uur van te voren – anders zijn de koekjes nog te hard.

Related Posts

>