Als je deze cupcakes doorbijt kom je een wel heel bijzondere verrassing tegen! Zo simpel en super leuk om te maken. In deze uitleg leren we je ook van drie rondjes twee eenvoudige roosjes te maken.
Benodigdheden:
– Duncan Hines Red Velvet Cake Mix
+ 3 Eieren
+ 295gr. Water
+ 80gr. Zonnebloemolie
– Duncan Hines French Vanilla Cake Mix
+ 3 Eieren
+ 295gr. Water
+ 80gr. Zonnebloemolie
– Duncan Hines Cream Cheese Topping
– 24 Muffinpapiertjes (caisses)
– Muffinpan
– Spuitzakken
– Wilton Cut-Outs Heart set/3
– Wilton tip 2110 / 1M
– Kleine roller
– Rode Marsepein
– Ouwel rozenblaadjes (Jamin)
– Werkbord
– Spateltje
Werkbeschrijving:
Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.
Vet een rechthoekige vorm (ter grootte van een a4-tje) in en bekleed vervolgens met bakpapier.
Mix alle ingrediënten volgens de aanwijzing op de verpakking met de garde.
Giet het beslag in de bakvorm en bak deze in ongeveer 40 minuten gaar in het midden van de oven op 175⁰C.
Laat de cake afkoelen in de vorm, op een rooster, om wat steviger te worden.
Snijd met behulp van een taartzaag (Wilton Small Cake Leveler stand 8) het kapje eraf.
Zo ontstaat er een mooie egale ondergrond.
Gebruik de middelste uitsteker van de Wilton Cut-Outs Heart set/3.
Steek 24 hartjes uit. De rest van de cake kan je bewaren voor cakepops (invriezen voor een volgende keer).
Plaats caisses (cupcakepapiertjes) in een muffinpan. Dit zorgt ervoor dat je cupcakes straks mooi rond worden. In totaal heb je 24 papiertjes nodig.
Mix de French Vanilla Cake volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul de spuitzak met het beslag.
Vul elke caisse met een bodem beslag van ongeveer 1cm. Steek het Red Velvet hartje er rechtop in en spuit de rest van het beslag op de bovenkant. Zorg dat alle hartjes dezelfde kant op wijzen, dan weet je straks hoe je ze door moet snijden.
Het hartje moet uiteindelijk helemaal bedekt worden. Als het hartje omvalt kan je hem weer rechtop zetten met behulp van een lepeltje.
Als de cupcakes stevig aanvoelen en lichtbruin gekleurd zijn mogen ze uit de oven. Haal ze direct uit de muffinpan en plaats ze op een rooster om af te koelen.
Roer de Duncan Hines Cream Cheese Topping glad en plaats Wilton tip 2110 / 1M in een spuitzak.
Vul de spuitzak met de topping en plaats alle cakejes zo dat de hartjes naar je toe wijzen.
Spuit een ring op het cupcakeje, begin op 15:00u (links) en draai tegen de richting van de klok in. Laat het begin een klein stukje overlappen.
Spuit vervolgens een ster in het midden en spuit daar bovenop een rozet.
Plaats het rozenblad zo dat het begin van de rozet verborgen is. Op deze manier weet je hoe je de cupcake door moet snijden om het hartje te zien.
Rol een stukje rode marsepein uit op ongeveer 2mm dikte. Steek er 3 rondjes uit (Middelste maat Wilton Cut-Outs Round set/3).
Plaats de drie rondjes op elkaar, ze overlappen ongeveer 3-4mm.
Draai ze om (onderzijde is nu boven) en rol recht op, met de richting mee.
Zorg dat je recht blijft gaan.
Totdat alle rondjes samen opgerold zijn.
Snijd het worstje precies door de helft. Maak de randjes weer glad met je vingers.
Zet de roosjes rechtop en aai ze open met je vinger.
Plaats het roosje op de cupcake.
Als het cupcakeje op de juiste manier door gesneden wordt, komt het hartje tevoorschijn!