Hartjes Surprise Cupcakes

Als je deze cupcakes doorbijt kom je een wel heel bijzondere verrassing tegen! Zo simpel en super leuk om te maken. In deze uitleg leren we je ook van drie rondjes twee eenvoudige roosjes te maken.

Benodigdheden:

– Duncan Hines Red Velvet Cake Mix
+ 3 Eieren
+ 295gr. Water
+ 80gr. Zonnebloemolie

– Duncan Hines French Vanilla Cake Mix
+ 3 Eieren
+ 295gr. Water
+ 80gr. Zonnebloemolie

– Duncan Hines Cream Cheese Topping
– 24 Muffinpapiertjes (caisses)
– Muffinpan
– Spuitzakken
– Wilton Cut-Outs Heart set/3
– Wilton tip 2110 / 1M
– Kleine roller
– Rode Marsepein
– Ouwel rozenblaadjes (Jamin)
– Werkbord
– Spateltje

Werkbeschrijving:

001

Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af.

002

Vet een rechthoekige vorm (ter grootte van een a4-tje) in en bekleed vervolgens met bakpapier.

003

Mix alle ingrediënten volgens de aanwijzing op de verpakking met de garde.

004

Giet het beslag in de bakvorm en bak deze in ongeveer 40 minuten gaar in het midden van de oven op 175⁰C.

005

Laat de cake afkoelen in de vorm, op een rooster, om wat steviger te worden.

006

Snijd met behulp van een taartzaag (Wilton Small Cake Leveler stand 8) het kapje eraf.

007

Zo ontstaat er een mooie egale ondergrond.

008

Gebruik de middelste uitsteker van de Wilton Cut-Outs Heart set/3.

009

Steek 24 hartjes uit. De rest van de cake kan je bewaren voor cakepops (invriezen voor een volgende keer).

010

Plaats caisses (cupcakepapiertjes) in een muffinpan. Dit zorgt ervoor dat je cupcakes straks mooi rond worden. In totaal heb je 24 papiertjes nodig.

011

Mix de French Vanilla Cake volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul de spuitzak met het beslag.

012

Vul elke caisse met een bodem beslag van ongeveer 1cm. Steek het Red Velvet hartje er rechtop in en spuit de rest van het beslag op de bovenkant. Zorg dat alle hartjes dezelfde kant op wijzen, dan weet je straks hoe je ze door moet snijden.

013

Het hartje moet uiteindelijk helemaal bedekt worden. Als het hartje omvalt kan je hem weer rechtop zetten met behulp van een lepeltje.

014

Als de cupcakes stevig aanvoelen en lichtbruin gekleurd zijn mogen ze uit de oven. Haal ze direct uit de muffinpan en plaats ze op een rooster om af te koelen.

015

Roer de Duncan Hines Cream Cheese Topping glad en plaats Wilton tip 2110 / 1M in een spuitzak.

015

Vul de spuitzak met de topping en plaats alle cakejes zo dat de hartjes naar je toe wijzen.

017

Spuit een ring op het cupcakeje, begin op 15:00u (links) en draai tegen de richting van de klok in. Laat het begin een klein stukje overlappen.

018

Spuit vervolgens een ster in het midden en spuit daar bovenop een rozet.

019

Plaats het rozenblad zo dat het begin van de rozet verborgen is. Op deze manier weet je hoe je de cupcake door moet snijden om het hartje te zien.

020

Rol een stukje rode marsepein uit op ongeveer 2mm dikte. Steek er 3 rondjes uit (Middelste maat Wilton Cut-Outs Round set/3).

021

Plaats de drie rondjes op elkaar, ze overlappen ongeveer 3-4mm.

022

Draai ze om (onderzijde is nu boven) en rol recht op, met de richting mee.

023

Zorg dat je recht blijft gaan.

024

Totdat alle rondjes samen opgerold zijn.

025

Snijd het worstje precies door de helft. Maak de randjes weer glad met je vingers.

026

Zet de roosjes rechtop en aai ze open met je vinger.

027

Plaats het roosje op de cupcake.

028

Als het cupcakeje op de juiste manier door gesneden wordt, komt het hartje tevoorschijn!

 

 

 

Related Posts

>